Kategorie

mlm opinie czyli praca w mlm albo struganie wariata.

O mlm opinie są w Polsce dość beznadziejne, o czym możemy się często przekonać spotykając z ludźmi nie związanymi z branżą network marketing.

Co ciekawe opinie te są często wynikiem nieznajomości branży, ale także opinie na temat mlm wynikają często z naszego zachowania :) Praca w mlm może być przyjemna, może być traktowana profesjonalnie, ale także może być traktowana jako coś działającego podobnie do narkotyku. W tym wypadku współpracownik przestaje się kontrolować i zaczyna robić z siebie idiotę, dzięki czemu całej branży się obrywa.

Dzisiaj pewna Pani wywaliła niesamowite ogłoszenie nowy mlm praca… ON bogactwo itd…

no i pisze tam peany o tym jak można zarobić w tej firmie… super wbijam maila w google a tam się okazuje, że przerabiała już wszystkie firmy mlm

i w Amway była i Calivitę zaliczyła i Monavie i TWR Power system i teraz czas na kolejną firmę, za każdym razem puszcza spam jak to poszukuje liderów i pewnie za każdym razem ma stres bo jakoś ich nie znajduje.

A lider jak coś takiego widzi to nie wie czy się śmiać czy płakać.

No ale do rzeczy bo to była dygresja. Skupmy się na spójności, często na temat  mlm opinie  są skutkiem zachowania managerów.

POLECAM MÓWIENIE PRAWDY JAK SPRAWY STOJĄ :)

o ile to ułatwia budowanie relacji. Co ja się potrafię nasłuchać o mitycznych zarobkach i od tych co współpracują w marketingu sieciowym i od tych co nie współpracują :) Hello ile chcesz zarobić a Akunie ….. no….. z 2 tysiące miesięcznie dodatkowo to super rozmawiamy ile zarabiasz teraz …. nooo 10 tysięcy. To super chodź przejedźmy się na spotkanie bilety są po 125zł…. eeee…. wiesz muszę kasę na ratę za tv odłożyć….

Przykład inny, facet opowiada ile to nie zarabia w swoim mlm  i widzę ten strach w oczach bo za kawę trzeba zapłacić 2x 5zł a on mnie na nią zapraszał ( no cóż jak się zakłada zwrot kosztów kawy w wyniku zakupienia przez zapraszanego towaru to się czasami można przejechać na tym )

Przykład kolejny super dorobiony zawodnik puszcza mi cichacza ….. jaja co ?

Przykład kolejny super dorobiony zawodnik puszcza mi maila z darmowego konta pocztowego o tym jak zarobił kasę, że hohoho ;)

Przykład kolejny serio, wpada do mnie dystrybutor mlm FM i nie ma perfum w próbkach bo mu się pokończyły, daje po-niuchać puste butelki roztacza wizję jaki to zapach  i jakie tu są pieniądze :D

no masakra co ;)

Przykład kolejny, zakochany w firmie jak to tam się zarabia jakie ma sukcesy, nagle zmienia firmę a poprzednia to jest do bani i w ogóle porażka….

Przykłady kolejne na filmie :)  warto pomyśleć na ten temat zanim podkusi was puścić tekst kumplowi  wysiadając z golfa 1976rocznik jak to zarabiacie 10tys miesięcznie w waszej firmie mlm.

Podziękowania dla Macieja Maciejewskiego za wczucie się perfekcyjne w rolę.

Dodatkowy bonus ZOBACZCIE JAK NIE PROWADZIĆ ROZMOWY!

Jeśli tak zagadacie klienta jak Bruno mnie zagadał na filmie to NIC nie wskóracie ( ani w sprzedaży ani w mlm ) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cdn…

obrazek źródło http://www.poker-blog.pl/

    • AGA T, Wrzesień 1, 2013, 5:54 pm

    Odpowiedz

    NAJLEPSZY SYSTEM PRACY I NAJLEPIEJ SPRAWDZONY W FIRMIE ORIFLAME !POLECAM TAM WSZYSCY SA ROZLICZENI Z SWOJEJ PRACY DOKLADNIE I RZETELNIE !Niesamowita propozycja ORIFLAME za 1zł nadal aktualna! w nowym katalogu nr 13 zapraszam do zakupów z kartą rabatową Twój specjalny link sponsorski: [prosimy o kontakt z redakcją w celu opłacenia faktury za reklamę]

    W Katalogu 13 na nowe osoby, które zdecydują się dołączyć do Oriflame, czekają wyjątkowo eleganckie nagrody o wartości prawie 300 zł! Zapraszam do wspolpracy chetnie doradze jak zaczac poprowadze pomoge osiagnac odpowiednie korzysci. praca dla kazdego. Wystarczy chciec i sprobowac

    • grzegorz, Maj 20, 2013, 10:11 am

    Odpowiedz

    Czy MLM można się nauczyć??

    Jestem technologiem produkcji i już mam dość przemysłu ciężkiego.
    Jest sens i możliwość wkroczenia w MLM i odniesienie sukcesu ?

    • Anna, Listopad 11, 2012, 2:16 pm

    Odpowiedz

    Witam,

    przez lata pracowałam w tradycyjnym biznesie a od niedawna nawiązałam współpracę ze światowym liderem MLM. Z jego BEZPOŚREDNIĄ pomocą wchodzimy na polski rynek.Firma istnieje od 20 lat na rynku światowym. Jeśli masz osiągnięcia w MLM nawiążemy z Tobą współpracę.Poszukujemy dosłownie kilku liderów.
    Do współpracy zachęca doskonały produkt,doskonała firma oraz wsparcie najlepszego w Europie (podwójna diamentowa korona)lidera.

    [admin, cennik reklam dostępny u admina. Swoją drogą lider nie mówił, że się po forach nie spamuje? Bo Tracy na bank o tym mówił :) ]

    Powiem tylko tyle,że lider współpracuje z Brianem Tracy.

    Firma ma certyfikowane wyroby (ISO) oraz GMP i TGA.

  1. Odpowiedz

    Rewelacyjny film. Technicznie tak sobie, ale materiał super. Naga prawda o naiwnych. Szkoda tylko, że kaleczą nasz rynek MLM ;)

    • irek, Sierpień 2, 2011, 9:26 pm

    Odpowiedz

    Do Pana Stanisława . Panie Stanisławie proszę mi wysłać e-maila z numerem telefonu na adres ikasprzyk@neostrada.pl . Chętnie Panu pomogę zarobić 3500zł miesięcznie. Pozdrawiam

    • irek, Sierpień 2, 2011, 9:23 pm

    Odpowiedz

    Filmek ok . Ale tylko dla laika mlm . Ktoś kto prowadzi biznes i zna się na mlm zrobiłby to trochę inaczej. Ale początkujących dobry materiał. Pozdrawiam .

    • Paulina, Lipiec 19, 2011, 12:26 pm

    Odpowiedz

    materiał godny polecenia Panie Piotrze (: Pozdrawiam!

    • Stanisław, Lipiec 3, 2011, 3:34 pm

    Odpowiedz

    A ja od 20 lat z żoną prowadzę działalność w handlu .Średnio poświęcamy tej działalności 14 godzin dziennie.Moim marzeniem zarabiać na czysto 3500 zł/mc.Jeśli ktoś zaproponuje mi taki zysk za poświęcony czas tu przedstawiony to czekam na propozycje.

    • Kaśka, Czerwiec 29, 2011, 8:48 pm

    Odpowiedz

    Ten film wprost idealnie oddaje zachowanie ludzi związanych z mlm. Taka postawa dla mnie jest nie do przyjęcia, nie osiągniesz przecież zamierzonego efektu i przy okazji zrazisz do siebie ludzi.

  2. Bardzo dobry artykuł. W Polsce na temat pracy w MLM bardzo mało się słyszy i trudno trafić na jakiś konkretny plan zarabiania, a o metodach to już się w ogóle nic nie można dowiedzieć . Pozwolę sobie również dodać ten link do mojej strony.

  3. Odpowiedz

    Gorąco dziękuję Panie Piotrze za ten artykuł, to może być zimny prysznic dla Tych którzy myślą że potrafią sprzedawać i działać w mlm. Pozwoliłem sobie dodać na mojej stronie link do tego artykułu, bo tak jak to jest tu napisane w komentarzach: „wszyscy nowi dopiero zaczynający w MLM powinni się z nim zapoznać” ja dodam i to koniecznie.

    Pozdrawiam

    • Paweł, Luty 4, 2011, 10:48 pm

    Odpowiedz

    … oj uśmiałem się i ledwo co do kibelka dobiegłem …

    • Mrcin, Listopad 9, 2010, 4:42 pm

    Odpowiedz

    Po żadnej z tych prezentacji nie umówiłbym sie.

  4. Odpowiedz

    Jako, że nie jestem doświadczony w MLM na pewno zapamiętam po tym video, co mam robić, a czego nie :)

    • Alfred, Sierpień 19, 2010, 4:48 pm

    Odpowiedz

    Nadzieja matka glupich ???

    • Marek, Maj 16, 2010, 10:30 am

    Odpowiedz

    Zawsze warto mówić prawdę, ściemnienie prędzej czy później się wyda, i dotyczy to wszystkich dziedzin nie tylko MLM.Wiadomo,że biznes mlm może dać niezależność finansową ale nie od razu i nie każdemu! Pozdrawiam wszystkich zawodowców MLM

    • koniq, Maj 6, 2010, 9:51 am

    Odpowiedz

    Renault Avantime zrobi wrażenie tylko na osobach, które nie są obeznane w temacie. Auto w tej chwili tanie jak barszcz, młody egzemplarz kosztuje tyle co nastoletnie Audi czy BMW.

      • admin, Maj 6, 2010, 2:09 pm
      • Autor

      Odpowiedz

      a to velsatis jest :)
      aventime tak się psuło, że nawet za darmo nikt nie kupuje ;)

    • Grażyna, Kwiecień 28, 2010, 10:06 pm

    Odpowiedz

    Parodia. Większa naiwnością jest szukanie stałej pracy na etacie- to tez parodia
    Z czego tu się śmiac tu trzeba płakać nad głupotą ludzi, którzy nie maja zielonego pojęcią na temat MLM Płakac nad leniami i naiwniakami , którzy myślą że po podpisaniu licencji z MLM kasa bedzie leciała z nieba

    • Tomasz, Marzec 25, 2010, 4:35 pm

    Odpowiedz

    Świetna i obrazowa parodia rzeczywistości:) jestem pod wrażeniem. 100% profesjonalizmu.

    • Alina, Marzec 23, 2010, 3:15 pm

    Odpowiedz

    Panie Piotrze super nagranie, wszystcy nowi dopiero zaczynający w MLM powinni sie z nim zapoznać.Jak sie czyta na blogach co ludzie wypisują i jak staraja sie zachęcic do wspołpracy to poprostu brak słow.Pozdrawiam i dziekuje za super lekcje

  5. Odpowiedz

    E tam!

    Rozłóżmy na czynniki pierwsze słowa i czynności Bruna:

    – puszczenie głuchacza.
    I BARDZO DOBRZE. Każdy szanujący się biznesmen oszczędza swoje pieniądze. Dlaczego ma wydawać na telefony własną kasę, skoro większość ludzi i tak oddzwania po głuchaczu? Biznesmeni mają kasę nie dlatego, że dużo zarabiają tylko dlatego, że umieją oszczędzać!

    – mylą mu się imiona
    Oznacza to, iż ma tylu Dystrybutorów i Klientów, iż już nie zapamiętuje ich imion! Czy to źle o nim świadczy? Chyba każdy chciałby mieć takie problemy…

    – jest biznes do zrobienia
    Biznesmen dzwoni z propozycją współpracy a my tacy wybredni… ech…

    – polecenie od Zenki
    Dzwoni z polecenia! Bardzo prawidłowo!

    – nie za bardzo wychodzi w innych firmach
    Uzyskał informacje o potencjalnym Dystrybutorze (ilu z nas zdobywa wcześniej info o Kliencie?) – mało tego – chce się nim zaopiekować, pomóc i rozwinąć? Czy to źle?

    – produkt zbywalny
    Tak, prezerwatywy to idealny produkt zbywalny a to przecież, jeśli chodzi o tematykę produktową, jedna z najważniejszych rzeczy w biznesie MLM.

    – w miesiąc 300.000 usd
    Pokażcie mi człowieka, który w jakimkolwiek MLM zarobił w I miesiącu taką kasę?

    – pre paid! i bardzo dobrze!!!
    Już pisałem! Się oszczędza, się ma!

    – czeka do wieczora
    Zastosował nawet technikę wywierania wpływu – presję czasu! Gość zna się na robocie!

    Więc zupełnie nie rozumiem, czemu wszyscy go krytykują…
    hahahaha

    Pozdrawiam!
    Sebastian

      • admin, Marzec 23, 2010, 7:29 am
      • Autor

      Odpowiedz

      Seba 10/10 daje !!! :DDD

    • Aleksandra, Marzec 22, 2010, 7:15 pm

    Odpowiedz

    Panie Piotrze materiał szkoleniowy pierwsza klasa!
    Dziękuję za cenne uwagi!

    • Zofia, Marzec 22, 2010, 4:05 pm

    Odpowiedz

    Super filmik.Takich pseudo biznesmenow obiecujacych zlote gory to ja wciaz wyrzucam ze swojej poczty mailowej.Chyba najlepszym sposobem szukania potencjalnych klientow i wspolpracownikow sa dobre z nimi relacje i trafienie w odpowiefni moment, by rozmowa byla owocna,Pan jest w tym mistrzem ze swoimi uroczymi kasetami.Zawsze chce sie je ogladac i przyznac racje.Pozdrawiam.

  6. Odpowiedz

    Fajny filmik. Chyba 99% większości ludzi w MLM ma problem jak nie-sprzedawać – zwłaszcza na początku ma problem. Jakie jest jednak właściwe pytanie, na które warto sobie odpowiedzieć? Jak być sobą (tylko na luzie jesteś sobą), z przyjemnością i z pasją zachęcić innych do… dalszej rozmowy? Zdaje się, że cały czas najmniej chodzi tu o słowa… chociaż wszystko się liczy…

    • Janusz, Marzec 22, 2010, 1:53 pm

    Odpowiedz

    Piotrze, Twoje filmy są rewelacyjne. Powinny być puszczane na szkoleniach. Szacun za umiejętność pokazania nam tego, co i jak powinniśmy robić, a czego wystrzegać się jak ognia. Do zobaczenia jutro w Poznaniu.

      • admin, Marzec 22, 2010, 3:54 pm
      • Autor

      Odpowiedz

      Nic tylko korzystać na szkoleniach ;) proszę tylko się pochwalić adresem bloga ;)
      :)

    • Andrzej, Marzec 22, 2010, 1:32 pm

    Odpowiedz

    Myślę, że takie podejście z humorem jakie prezentujesz Piotrze niesamowicie oczyszcza wiele osób z branży :)

    • Łukasz, Marzec 22, 2010, 8:53 am

    Odpowiedz

    Po prostu cudne:)

    • Wojtek, Marzec 21, 2010, 10:36 pm

    Odpowiedz

    Film jest rewelacyjny ! Ubawić się można. Nie wiem dlaczego dużo ludzi ma problem z mówieniem prawdy i rację przyznaję Piotrowi – prawda zawsze się obroni. Zawsze można powiedzieć: „zarabiam w tym 200 zł na razie, zacząłem 2 miesiące temu, ale przyjdź na spotkanie to poznam Cię z Wajszczakiem – on już zarabia dużo i od niego się uczę”

  7. Odpowiedz

    Zgadzam się w 100% – zarabiasz 200 zł to mów prawdę, a nie ściemniał o 10 tyś

    Pozdrawiam

  8. Odpowiedz

    Świetne video Piotrze!!! Oklaski również dla Maćka za świetne wczucie się w rolę!!! :)

    Oglądając nagranie przypomniała mi się moja ostatnia prawie 11 minutowa rozmowa, a właściwie słuchanie monologu, właśnie takiego biznesmena-gaduły o tym ile to można zarobić, gdzie to on nie ma kontaktów itp. Plus dla tego Pana, że nie puszczał „sygnałków” tylko od razu zadzwonił.

    Zastanawiam się tylko jak niektórym ludziskom się tak chce… :)

    • Roman, Marzec 21, 2010, 7:23 am

    Odpowiedz

    trzeba obnażać nawiedzonych, dwa miesiące temu miałem podobne zdarzenie, ale po propozycji włacenia za mnie wpisowego nawiedzony zniknął. Pozdrawiam./

    • Piotr, Marzec 20, 2010, 10:30 pm

    Odpowiedz

    Co tutaj mówić skoro już wszystko powiedziane. BRAWO – jasno i obrazowooo :-)

    • Filip, Marzec 20, 2010, 10:28 pm

    Odpowiedz

    Przy 300 tys. baksów padłem ze śmiechu! ;-) Fantastycznie zobrazowany temat, mnóstwo przykładów – pierwsza klasa Piotrze!

    • Beata, Marzec 20, 2010, 9:08 pm

    Odpowiedz

    Panie Piotrze materiał super. Podziękowania za lekcję :) Pozdrawiam

    • admin, Marzec 20, 2010, 8:30 pm
    • Autor

    Odpowiedz

    Dokładnie Maciej Maciejewski http://www.biznefan.pl odegrał Bruna pierwsza liga ;))

    Swoją drogą super przykład totalnie skopanej rozmowy tel z klientem…. Bruno mi nie dał słowa powiedzieć ;)

    :)

  9. Odpowiedz

    To Maciek dzwonił w Pre-Paid-a?
    hehehe

  10. Odpowiedz

    Piotrze, BOMBOWY materiał.
    Oklaski oczywiście także i dla Maciej.
    Pozdrawiam.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.